Здравейте колеги,от скоро имам алфа ромео 156 2.4 жтд.Та към проблема направо,уреда за гориво отчита както си иска.Лампата светва и зареждам за 30лв. качва се някаде 1 чертичка и точно след 5 мин отива пак на 0 след малко пак се качва и така.От какво може да се получава така дали е от самия уред или от сондата в резервоара нещо?Някой имал ли е подобен проблем?Дано можете да ми помогнете
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с уреда за горивото?
Collapse
X
-
Имам си една тема аз, нормално за 156 и Алфа, не се коси, аз мисля, че дори и да махнеш уреда няма да загубиш нищо, но ако имаш нерви и ти се дават пари, без да съм сигурен, че ще има ефект прави го...sigpic
ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
0889 636 093
-
До сега на 2-те 156-тици ,не съм имал проблем с уреда.Но на третата симптомите са същите, демек показва квоти си иска като в повечето случаи стрелката стои на минимум и лампата свети,а бензин има. Интересното е ,че след като извадих помпата с нивомера ,установих ,че всичко в резервоара е ОК ,дори за проба смених потенциометъра с друг и пак същата работа. Оства уреда на таблото!!! И него мисля да го сменя тъй като имам друг, но не ми остава време. Ако някой реши проблема преди мен моля да сподели ,че вече един път вече ми свърши горивото заради тая глупост.sigpic Alfasud/156 1.8ex
156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6
Comment
-
Да ви кажа с пълненето до горе не се решава проблема.За малко се задържа най-горе стрелката и после пак почва старата песен.Явно,ще трябва да се пробва с уреда както казва Galeano като установя проблема ще споделяsigpicAlfa Romeo
Comment
-
С друг уред мисля че може и да не стане винаги, аз забелязвам че като карам по магистралата до ПЗ и понякога от половин резервоар ми пада на резерва, че и на минимума даже, като мина ПЗ и пътя почне да тресе, показанията се оправят......понякога става обратното......друсането в резервоара със сигурност е повече отколкото на таблото.....но само предполагам......а и това не е болежка дето да тръгна да разследвам, за секи случай винаги си държа литър бенз в някое шишенце......духал съм супата....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
на мен ми показва реалното, винаги, а и аз като си сипвам знам колко литра слагам, занулявам км, и знам горе доло колко км треа да зимине, като светне лампата на горивото карам още 100 км, и отивам да пълня, и винаги побира 58 литра.sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Първоначално публикувано от topper Покажи съобщениеЗдравейте колеги,от скоро имам алфа ромео 156 2.4 жтд.Та към проблема направо,уреда за гориво отчита както си иска.Лампата светва и зареждам за 30лв. качва се някаде 1 чертичка и точно след 5 мин отива пак на 0 след малко пак се качва и така.От какво може да се получава така дали е от самия уред или от сондата в резервоара нещо?Някой имал ли е подобен проблем?Дано можете да ми помогнетеALFA ROMEO 159 2,4 JTD 210 PSsigpic
Comment
-
Колега при мен беше същия проблем и понеже ми се наложи да вадя помпата та като я свалих и там където е това за отчитането на гориво има две пластинки та тия две пластинки с клещи ги стегнах и оттогава вярно ми отчитаAlfa Romeo 156 1.9JTD 105hpsigpic
Comment
Comment